Het is de ambitie van Anniek Risseeuw en Atyna Janse, 2 onderneemsters, die ik de komende tijd volg om hun verhaal te kunnen vertellen.

Wat maakt dat mensen doen wat ze doen?

Dit is de centrale vraag bij HBM, dat staat voor Human Being Management, een andere manier van kijken naar mensen in organisaties, maar ook daarbuiten, zoals ondernemers.

Anniek en Atyna hebben een duidelijk doel: ze willen nog meer mensen het beste uit zichzelf laten halen met deze vernieuwende filosofie, die uitgaat van de gehele mens, zowel cognitief als onbewust.

Ik leerde Anniek en Atyna kennen als mijn coaches van Zij Durft!, een 10 maanden durend leer- en ontwikkeltraject voor vrouwelijke ondernemers.

Als start van dit traject heb ik een HBM-meting gedaan, die slechts 12 minuten duurt.

Hier komt een rapport uit, wat inzicht geeft in je kracht, je potentieel, maar ook in je aangepaste gedrag. Frappant, hoe goed ik mezelf hierin kon herkennen! En dat na een test van nog geen kwartier!

Maar wat isaangepa st gedrag?

Het is gedrag dat iemand laat zien dat in wezen niet bij iemands persoonlijkheid past.

Je hebt het ooit aangeleerd omdat dat nodig was, vaak al in de vroege jeugd. Dit aangepaste gedrag lijkt handig, maar is ook je valkuil en kan op langere termijn tot problemen leiden in de vorm van ziekteverzuim en zelfs burn-out.

En zoals we weten is dat een enorm probleem. Bijna 16% van de werknemers ervaart burn-out klachten. Een deel hiervan ontwikkelt daadwerkelijk een burn-out.

En daar willen Anniek en Atyna graag wat aan doen. Zij willen mensen mooier maken en dat van binnenuit, waarbij ook aandacht is voor de onbewuste kwaliteiten.

Hun missie is helder. Hun gereedschap ook, dat is de HBM filosofie.

Wil je meer weten, kijk op http://www.lifeact.nl/