Ben jij ook zo iemand die liever koffie gaat halen als er een foto gemaakt moet worden?

En denk je altijd als je de foto ziet: ‘ben ik dat?’

Je bent in goed gezelschap…..

Het blijkt dat vooral veel vrouwen zich hierin herkennen.

Kijk je wel eens terug naar foto’s van je gezin, dan zie je dat jij er misschien maar een enkele keer op staat. En dat is toch jammer….

Of ben je misschien ondernemer en heb je je voorgenomen dit jaar toch echt nieuwe foto’s te laten maken voor je website?

Waarschijnlijk heb je allemaal ideeën over wat er eerst nog moet gebeuren voordat je op de foto kunt: je moet precies weten wat je doelgroep en je aanbod is, je wilt misschien nog wat afvallen of ja, toch eerst nog even naar de kapper! En dan moet het natuurlijk ook eerst goed weer worden.

Dat is jammer, want alles draait tegenwoordig om authentieke marketing. Wat houdt dit in als het om foto’s gaat?

Dat je jezelf laat zien zoals je bent en de mensen om je heen een inkijkje in je leven geeft. En ook het proces van het zoeken naar jouw precieze aanbod mag in beeld gebracht worden. Je hebt op dit moment toch ook al wat te bieden?

Wandel je graag met je honden in je vrije tijd? Dat mag ook best een keer op de foto. Ben je een spontaan type en dans je graag? Laat het zien! Of ben je juist lekker rustig en kun je ervan genieten om een boek te lezen bij de open haard? Dat past ook op een foto.

Een afwisseling van beelden is leuk: lopend, staand, zittend…..springend misschien. Alles kan in feite!

De fotograaf kan met je mee denken hierin. Altijd handig is om een voorgesprekje te hebben, zodat jullie op elkaar af kunnen stemmen wat de verwachtingen zijn.

En dan…..laat het los en geniet van de ervaring!