Dat is de vraag die mij bezig houdt als ik met Anniek Risseeuw ga praten, HBM Coach en eigenaar van onder meer het bedrijf LifeACT http://www.lifeact.nl

Wat ik knap vind, is dat Anniek al op haar 24e begon met ondernemen. Zij zette toen haar eigen kinderdagverblijf op: Baloe.

Het is jaren geleden verkocht, maar Anniek heeft inmiddels 3 andere bedrijven, waaronder LifeAct.

Door bezig te zijn met Human Being Management, ofwel HBM, heeft Anniek haar drijfveren leren kennen en is zij steviger geworden in haar ondernemerschap.

Anniek is de laatste jaren veel meer gaan vertrouwen op haar intuïtie. Daar is durf voor nodig. Zij heeft de passie en de wil om haar dromen waar te maken.

Gevraagd naar haar drijfveren, geeft Anniek aan: ‘Ik wil graag het beste uit mijzelf, mijn kinderen, de liefde en de mensen die gebruik willen maken van mijn diensten, halen’.

Anniek vertelt: ‘Ik droom ervan dat mijn kinderen kunnen doen waar ze goed in zijn. Dat zij weten en geloven in hun eigen kracht en niet noodzakelijkerwijs in wat de omgeving of maatschappij van ze verwacht. Dat zij geloven in en weten wie ze zijn en daarnaar kunnen handelen.

Voor de mensen die zij coacht, betekent dit concreet: als je niet goed in vel zit of je voelt dat je niet op de juiste plek bent, stap dan uit je comfortzone en voel waar je wel blij van wordt.

Welke interesse had je als kind al? Waarvan gaan je ogen stralen? Wat geeft je energie?

Als je deze vragen durft te onderzoeken,dan zul je zien dat je werkelijke potentieel veel groter is dan je dacht. Dit gaat niet zonder problemen: je zult grenzen overgaan die je doodsbang maken, maar de beloning is groot. En de verworven wijsheid kun je weer doorgeven.

Voor Anniek is het helder: sinds zij durft te vertrouwen op haar intuïtie en haar eigen drijfveren kent, heeft zij meer beslisruimte in zichzelf gecreëerd. Anniek is hierdoor gelukkiger en haar succes in het ondernemen is hier ook op gebaseerd.

Anniek wil anderen graag inspireren: wees de held van je eigen leven!

Wil je meer weten, zie dan http://www.lifeact.nl/act-hbm/