Dat is een 10 maanden durend leertraject voor vrouwelijke ondernemers begeleid door coaches Anniek Risseeuw en Atyna Janse.

En wat durft zij dan?

Ik denk dat dat voor iedereen persoonlijk is, maar als ik naar mezelf kijk, dan is het voor mij belangrijk dat ik luister naar mijn innerlijke stem: wat wil ik echt?

En de volgende vraag is dan natuurlijk hoe ik daar als ondernemer gehoor aan geef.

Natuurlijk is het belangrijk dat je van tevoren nadenkt over het verdienmodel van je onderneming. Maar als je hier te lang mee bezig blijft, mis je de kans om ervaring op te doen.

Het is dus ook een kwestie van durven doen!

Binnen het traject is er maandelijks intervisie met de groep en daarnaast zijn er individuele coachgesprekken en sessies over ondernemersvraagstukken en persoonlijke ontwikkeling.

De visie waarop dit traject gebaseerd is, is de HBM filosofie, zie mijn vorige blog en https://www.lifeact.nl .

Een terugkerend onderdeel is ook de businessyoga, zoals Atyna Janse deze geeft. Gewoon op of net achter je stoel: het is altijd mogelijk om weer even de verbinding met je zelf op te zoeken.

Ik had aleen jaartraining voor ondernemers gevolgd in het midden van het land, maar het voordeel van het Zij Durft! Traject is dat je gelijk je lokale netwerk versterkt. Er komen nu al waardevolle samenwerkingen op gang.

Durven om zichtbaar te zijn is voor veel vrouwen ook wel een thema.

Toch nog eerst die cursus volgen of de website beter maken, voordat ik mezelf ga presenteren op social media b.v. Dat wordt vaak gedacht.

Dat is ook de reden dat ik me met mijn bedrijf richt op het zichtbaar maken van vrouwelijke ondernemers.

Ik besef hoe lastig het kan zijn, maar weet inmiddels ook dat het niet perfect hoeft te zijn om toch effectief te zijn. Waarschijnlijk is het juist dat menselijke aspect van je presentatie, dat voor verbinding zorgt.

En dat wil je natuurlijk als ondernemer.

Zij Durft dus!